+358 44 780 3101 info@vsku.fi

JU JITSU

JU-JITSU KYOKUHOKU KAI

JU-JITSU KYOKUHOKU KAI

Ju-jitsu, Jiu Jitsu, Ju Jutsu, on hyvin vanha japanilainen taistelulaji, ( ei siis kamppailu-urheilulaji) joka ei perustu voimaan vaan tekniikkaan. Aikoinaan ( Nara periodi 700-luku) samurait käyttivät sitä taisteluissa: kun samurailta riistettiin hänen aseensa, piti hänellä olla vielä taito puolustaa itseään tai jos vastustaja piti saada vangiksi. Opit olivat salaisia ja vain harvat suvut saivat opetusta tässä lajissa Ja klaaneilla olikin omat tyylinsä ja oppinsa. Myöhemmin oppeja alkoivat harjoittelemaan myös muut kun laji avautui ulkopuolisille, Edo kaudella. Nykyään lajista on tullut monien harrastus. Joillekin se on tapa kohottaa kuntoa, jotkut kilpailevat. Toisille se on työkalu tai tapa hankkia taito puolustaa itseään, sillä tekniikoihin on lisätty nykyajan elinolojen ja aseiden edellyttämiä sovellutuksia. Eihän kukaan enään kävele kadulla katana (miekka) tai yari (keihäs) mukanaan vaan nykypäivän uhkakuvien mukana ovat puukot ja pamput. Vanhoja jujutsu-traditioita harjoitetaan vieläkin samassa muodossa kuin silloin kun samurait niitä käyttivät eikä aika ole niitä muuttanut, ja joitakin niistä pidetään Japanissa kansallisaarteina.

Ju-Jitsun harjoiteltaviin osa-alueisiin kuuluvat lyönti- ja potkutekniikat, heitot, hallintaotteet, kuristukset ja lukot.

KYOKUHOKU KAI Ju Jitsun ominaisuuksiin kuuluu keskittyminen nykyajan uhkakuvien harjoitteluun, tyylin jatkuva kehittyminen ja suoraviivaiset tekniikat. Vanhaa ”bujutsun” henkeä ei kuitenkaan unohdeta, vaan se näkyy saliperinteissä ja traditionaalisessa symboliikassa. Symboliikka näkyy myös tyylin logossa, jossa yhdistyvät viikinkien riimukirjoitus, merenkävijöiden merkit ja kompassipohjoinen sekä ikivanha mytologia on tyylitelty pelkistettyyn muotoon. Kun Ansuz ja Tiwaz riimuista tuttu ylöspäin suuntaava nuoli kuvastaa mm. suoraa toimintaa, eteenpäin suuntaavaa liikettä ja vahvuutta, Ouroboros-symbolin tavoin ympyrä kuvastaa ikuista kiertokulkua ja kehittymistä. Logon värit viittaavat pohjoiseen Kyokuhokun kotimaahan.Tyylille ominaisinta olevat modernit itsepuolustustekniikat ovat eniten painotettuja ja ovatkin ottaneen oman leimansa mm. krav maga, Potkunyrkkeily ja Defendo.

Harjoittelemme mm. ase torjuntoja, mitkä on tärkeä osa Ju Jitsua. Ensimmäisenä ase torjuntana on torjunnat veitsi hyökkäystä vastaan. . Myöhemmin mukaan tulee muitakin aseita, mm. pistooli ja pamppu. Opettelemme myös käyttämään pamppua korkeimmissa vyöasteissa.

Tyyli on suunniteltu olemaan mahdollisimman helppoa aloittaa, eikä vaadi urheilijan peruskuntoa vaan kaikki pääsevät vauhdilla mukaan. Käytämme pääsääntöisesti tekniikoista suomenkielisiä nimi, eli Japania ei tarvitse osata 😊 Joissakin tyylimme saleilla otetaan oppilaita ns. juoksusta koska perusteet käydään usein läpi ja siitä pääseekin mukaan helposti. Perinteisempi tapa on aloittaa peruskurssilla. Pyrimme dynaamiseen lähestymistapaan, eli emme välttämättä pakota “miten” pyydämme “mitä”. Otamme myös huomioon vammat, iän jne. jolloin voidaan soveltaa tekniikka vaatimuksia korvaavalla koe tekniikalla. Siksi laji onkin sovelias niin nuorille kuin iäkkäämmille, miehille ja naisille sekä lapsille.

Seuraamme perustekniikoissa MAAS Finland “syllabusta” mutta olemme lisänneet paljon enemmän Goshin Jutsua (itsepuolustus tekniikat) kursseihimme.

Vyöarvot ovat Suomelle tyypilliset 6.-1. Kyu <>1. – dan ( valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen ja ruskea.)

Tyylin kehittäjällä, Sensei Arto Vuoma;  MAAS Finland tekninen johtaja, Ju-Jitsu 2 dan, Combat Jujitsu International Federation (CJJIF) maaedustaja, 1 dan Ironman Kickboxing, 1 dan Kempo GoshinJutsu Kita Ryu, Krav Maga- ja Defendo ohjaaja, koulutettu veitsitaisteluohjaaja (ACT), Thainyrkkeilyvalmentaja,  Karate-, Kickboxing-, ADCC-, MMA- ja Muaythai tuomari sekä Kyokuhoku Kai Ju-Jitsun isä.

Sensei Vuoman KYOKUHOKU KAI on jäsen MAAS International (Martial Arts All Styles) ja European Federation of Martial Arts (F.E.S.E.C.A.M) ja International Budo Ryu Academyn jäsen.

[Tyylin Hombu Dojo ( dojo = kamppailulajien harjoittelupaikka, Hombu = kotipaikka/pääpaikka) sijaitsee Oulussa. Kyokuhoku tarkoittaa ”Kaukainen Pohjoinen” eli Kaukaisen Pohjolan Ju Jitsu.

Ohjauksesta Raisiossa vastaa; Sami Koivumäki / 2. dan MAAS Budo, 2. dan F.E.S.E.C.A.M Ju Jitsu 1. dan MAAS Ju Jitsu. Instructor taso 1 (F.E.S.E.C.A.M)

( seuraava kurssi alkaa tammikuussa, perhe Ju Jitsulla)

Lisätiedot Raision toiminnasta: info@vsku.fi

Tietoa Kyokuhoku Kai Ju Jitsusta: info@kyokuhoku.fi

MUSTAT VYÖT

ARTO VUOMA

Sensei Arto Vuoma;  MAAS Finland tekninen johtaja, Ju-Jitsu 2 dan, Combat Jujitsu International Federation (CJJIF) maaedustaja, 1 dan Ironman Kickboxing, 1 dan Kempo GoshinJutsu Kita Ryu, Krav Maga- ja Defendo ohjaaja, koulutettu veitsitaisteluohjaaja (ACT), Thainyrkkeilyvalmentaja,  Karate-, Kickboxing-, ADCC-, MMA- ja Muaythai tuomari sekä Kyokuhoku Kai Ju-Jitsun isä.

AKU OKSALA

 Aku Oksala 1. dan Ju Jitsum S.T.A.R Defendo  opettaa ju-jitsua sekä Defendoa Sawo Fighters seurassa Kuopiossa.

SAMI KOIVUMÄKI

Ohjauksesta Raisiossa vastaa; Sami Koivumäki / 2. dan MAAS Budo, 2. dan F.E.S.E.C.A.M Ju Jitsu 1. dan MAAS Ju Jitsu. Instructor taso 1 (F.E.S.E.C.A.M) MAAS Internationalin maaedustaja Suomessa.

KYOKUHOKU KAI by Sensei Arto Vuoma