+358 44 780 3101 info@vsku.fi

JU JITSU

JU-JITSU

Ju-jitsu, Jiu Jitsu, Ju Jutsu, on hyvin vanha japanilainen taistelulaji, ( ei siis kamppailu-urheilulaji) joka ei perustu voimaan vaan tekniikkaan. Aikoinaan ( Nara periodi 700-luku) samurait käyttivät sitä taisteluissa: kun samurailta riistettiin hänen aseensa, piti hänellä olla vielä taito puolustaa itseään tai jos vastustaja piti saada vangiksi. Opit olivat salaisia ja vain harvat suvut saivat opetusta tässä lajissa Ja klaaneilla olikin omat tyylinsä ja oppinsa. Myöhemmin oppeja alkoivat harjoittelemaan myös muut kun laji avautui ulkopuolisille, Edo kaudella. Nykyään lajista on tullut monien harrastus. Joillekin se on tapa kohottaa kuntoa, jotkut kilpailevat. Toisille se on työkalu tai tapa hankkia taito puolustaa itseään, sillä tekniikoihin on lisätty nykyajan elinolojen ja aseiden edellyttämiä sovellutuksia. Eihän kukaan enään kävele kadulla katana (miekka) tai yari (keihäs) mukanaan vaan nykypäivän uhkakuvien mukana ovat puukot ja pamput. Vanhoja jujutsu-traditioita harjoitetaan vieläkin samassa muodossa kuin silloin kun samurait niitä käyttivät eikä aika ole niitä muuttanut, ja joitakin niistä pidetään Japanissa kansallisaarteina.

Ju-Jitsun harjoiteltaviin osa-alueisiin kuuluvat lyönti- ja potkutekniikat, heitot, hallintaotteet, kuristukset ja lukot.

Harjoittelemme mm. ase torjuntoja, mitkä on tärkeä osa Ju Jitsua. Ensimmäisenä ase torjuntana on torjunnat veitsi hyökkäystä vastaan. . Myöhemmin mukaan tulee muitakin aseita, mm. pistooli ja pamppu. Opettelemme myös käyttämään pamppua korkeimmissa vyöasteissa.

Tyyli on suunniteltu olemaan mahdollisimman helppoa aloittaa, eikä vaadi urheilijan peruskuntoa vaan kaikki pääsevät vauhdilla mukaan. Käytämme pääsääntöisesti tekniikoista suomenkielisiä nimi, eli Japania ei tarvitse osata 😊 Joissakin tyylimme saleilla otetaan oppilaita ns. juoksusta koska perusteet käydään usein läpi ja siitä pääseekin mukaan helposti. Perinteisempi tapa on aloittaa peruskurssilla. Pyrimme dynaamiseen lähestymistapaan, eli emme välttämättä pakota “miten” pyydämme “mitä”. Otamme myös huomioon vammat, iän jne. jolloin voidaan soveltaa tekniikka vaatimuksia korvaavalla koe tekniikalla. Siksi laji onkin sovelias niin nuorille kuin iäkkäämmille, miehille ja naisille sekä lapsille.

Seuraamme perustekniikoissa MAAS Finland “syllabusta” mutta olemme lisänneet paljon enemmän Goshin Jutsua (itsepuolustus tekniikat) kursseihimme.

Vyöarvot ovat Suomelle tyypilliset 6.-1. Kyu <>1. – dan ( valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen ja ruskea.)

Ohjauksesta Raisiossa vastaa; Sami Koivumäki / 2. dan MAAS Budo, 2. dan F.E.S.E.C.A.M Ju Jitsu 1. dan MAAS Ju Jitsu. Instructor taso 1 (F.E.S.E.C.A.M)

( seuraava kurssi alkaa tammikuussa, perhe Ju Jitsulla)

Lisätiedot Raision toiminnasta: info@vsku.fi

Ohjaajat:

SAMI KOIVUMÄKi


2. dan MAAS Budo,
2. dan F.E.S.E.C.A.M Ju Jitsu
1. dan MAAS Ju Jitsu
Instrtuctor level 1 F.E.S.E.C.A.M
MAAS International maaedustaja
MAAS International Membership administrator

RIKU AALTO

  • Escrima Red-Gold
  • Ju Jitsu 1. Kyu