Matkapuhelin

+358 44 780 3101

Sähköpostiosoite

info@vsku.org

Avoinna

Ti - Pe: 17-18

Kuzuri Kai Ju Jutsu System

Kuzuri Kai Jiu Jitsu järjestelmä on moderni ja kansainvälisesti hyväksytty Ju Jutsu järjestelmä.  Kuzuri Kai ei siis ole tyylisuunta vaan ”tapa tehdä” Ju Jutsua.

Kuzuri Kai historiaa:

Pohjoismaiden ensimmäisen paljasnyrkki, NHB ottelun otteli Jari Ilkka. Viimeisen otteli Jarin oppilas Sauli Heilimö. Ympyrän näin sulkeutuessa, sai alkunsa Kuzuri Kai Ju Jiusu Järjestelmän kehittäminen.  Vuosien myötä on järjestelmään valikoitunut toimivat tekniikat niin kehistä kuin itsepuolustustilanteista mm. henkilösuojauksessa. Vuonna 2019 Kuzuri Kai tunnustettiin Ju Jutsu Internationalin (JJI) toimesta, sekä 2022 MAAS Internationalissa viralliseksi Ju Jutsu järjestelmäksi.

Kuzuri Kaista järjestelmänä:

Järjestelmään kuuluu traditionaalisesta Ju Jitsusta tutut, potku/ lyönti, lukko, kuristus, heitot  ja irtautumistekniikat. Niihin on lisätty vahva Goshin-jutsu (itsepuolustus) elementti ja moderneista lajeista mm. mattotekniikat.  Asetekniikat saavat vaikutteensa mm. Full Contact Stick Fighting:sta ja Escrimasta (keppi/teräase B.I.F.F). Traditionaalisen puolen olemme lisänneet tyypillisten kumarrusten ja osittain Japaninkielisten tekniikoiden nimien käytössä.

Lajin kehittäjät:

Master Jari Ilkka

Jari Ilkka aloitti kamppailu-uransa Shorinji Ryu Karatella, missä hänellä’ on 1. Dan.  Nopeasti hänen mielenkiintonsa siirtyi moderneihin kamppailulajeihin. Ennen ensimmäistä NHB otteluaan Ilkka ehti myös kouluttautua ampuma-ase kouluttajaksi, siiviili- ja reservipuolella.  Usean vuoden kokemus järjestyksenvalvojana on tuonut hänelle kattavan tietämyksen kokonaisvaltaisesti kamppailusta.

Ensimmäisen paljasnyrkki vapaaottelun Ilkka otteli Finnfight 1, ensimmäisenä. pohjoismaissa järjestetyssä vapaaottelussa.  Tästä alkoi Ilkan kilpailu- ja valmentajaura. Valmentajana Ilkan oppilaita on niin Suomen, Pohjoismaiden kuin Euroopankin  mestareita.

Omaa taitoaan hän ylläpiti eri lajeihin erikoistumalla, esim Risto Laitisen Goshin Judossa, jossa hänellä on 2. Dan. Muita vöitä löytyy myös Jiu Jitsussa, 3. Dan sekä 5.Dan MAAS International Budo ja Musta Vyö Brazilian Jiu Jitsussa (Mascarenhas).

Professor Sauli Heilimö

Kamppailu-uransa Heilimö aloitti isänsä, Simo Heilimön johdolla ollessaan 4 vuotias, lajeihin kuului nyrkkeily, paini, judo ja karate. Näistä lapsuuden harjoituksista , siirtyi Sauli teininä Finnfighters Gymiin Jari Ilkan ohjaukseen mikä veikin hänet sitten ammattiottelijana ympäri maailman, Abu Dhabista Japaniin. Sauli toimi useita vuosia järjestyksenvalvojana ja festivaaleilla olikin luottohenkilö kansainvälisten tähtien turvamiehenä.  MMA ja Shooto urastaan huolimatta Saulin laji oli Brazilian Jiu Jitsu missä hänelle on myönnetty 3. asteen musta vyö.

Valitettavasti Sauli menehtyi Tammikuussa 2023 mutta hänen vaikutuksensa järjestelmässä on yhä vahva. Saulin ideologia ja peräänantamattomuus on aina mukanamme.

Lajin kehityksestä vastaan nykyään paneeli  minkä puheenjohtajana toimii Jari Ilkka, sihteerinä Sami Koivumäki ja jäsenenä Riku Aalto

 

[instagram-feed]